Sådan kommer du godt i gang med at køre mountainbike

Mountainbikesæsonen er for alvor gået i gang, og det betyder også, at mange nye kørere er ude på de danske spor. Som ny mountainbikerytter kan det være en smule overskueligt at vide, hvordan man kommer bedst i gang. Det er en udstyrstung sport, hvor en cykel med udstyr hurtigt kan løbe op i mange tusinde kroner. Her i artiklen får du nogle gode råd til, hvordan du bedst kommer i gang med at køre mountainbike.

Hvilken cykel skal jeg vælge?

Noget af det sværeste, når du skal i gang med at køre mountainbike er at få valgt den rigtige cykel. En mountainbike kan hurtigt koste langt over 10.000 kroner, og derfor er det ikke noget, man bare lige går ud at køber. Det er dog også sådan, at du får, hvad du betaler for. Køber du en cykel til en nypris på 5.000 kroner, vil du hurtigt mærke, at den ikke er alt for god. Det er super ærgerligt, hvis det er din cykel, der skal begrænse dig i at køre hurtigt.

Hvis du ønsker en god cykel til en overkommelig pris, så anbefaler vi at finde en cykel fra den forrige sæson. Her bliver rigtig gode cykler nedsat i pris, fordi der skal være plads til de nye cykler. Naturligvis får du derfor ikke den nyeste cykel, men det er sjældent at udviklingen flytter sig meget på en sæson. Det vigtigste er at have en fornuftig cykel at komme i gang på. Så kan du altid købe en ny senere.

Find nogle at cykle med

Mountainbiking har udviklet sig til at blive lidt af en holdsport, selvom man jo kører for sig selv. Det er bare sjovere at skulle ud en regnfuld søndag, hvis man har nogle at følges med. Har du derfor ikke nogen at køre med, så kan du for eksempel melde dig ind i en lokal klub. Du kan også prøve at lokke nogle af dine venner med, så I kan køre sammen. Jo mere I cykler jo flere vil I også møde ude i skovene. Efter et par år har I måske fået en masse cykelvenner, som I kan følges med fremover.

Lån penge rentefrit og kom godt i gang med mountainbiking

Som vi har været inde på her i artiklen, så kan mountainbiking godt være en dyr sport at komme i gang med. Skal du have en fornuftig cykel, skal du i hvert fald op at bruge mere end 10.000 kroner. Her kan det være en mulighed at tage et lån, der er rentefrit i de 30 første dage. Rigtig mange låneudbydere udbyder rentefrie lån til nye kunder. Det er vigtigt at understrege, at lånene altså ikke er helt rentefrie. De er som regel rentefrie i de første 30, 45 eller 60 dage. Det kan være en rigtig god måde at spare nogle penge på, når du skal låne penge til en ny mountainbike. Når du ansøger om rentefrie lån, skal du være opmærksom på gebyrerne. Det kan ske, at gebyrerne er en anelse højere for at modsvare de manglende renter. Selvom du låner penge rentefrit, er det stadig vigtigt, at du tænker dig grundigt om, før du låner penge.